Bestel je voor meer dan € 50,00 dan verzenden wij gratis!

Onze olijfolie

Kenners beschouwen olijfolie uit de Marken als de meest evenwichtige olijfolie van alle Italiaanse soorten. Dat vinden wij zelf ook. Factoren als klimaat, grond, ligging en productieproces spelen hierin natuurlijk een grote rol. Daarnaast gaat het ook om het vinden van de juiste blend van verschillende olijfsoorten. Olijfolie is net als wijn. We hebben geen invloed op externe factoren als wind, zonuren en regen. We zijn afhankelijk van de natuur. We proeven en mengen dan ook net zo lang tot we die pure, mooie smaak vinden die we willen hebben. Extravergine, dus koud geperst. Met een zuurgraad onder de 0,8 procent en bomvol vitamine E.
Oogsten eens per jaar
Olijven worden eens per jaar geoogst. In onze regio doen we dat tussen half oktober en half november. Een mooie periode waarin je alle olijfolieboeren druk bezig ziet met oogsten en het verzamelen van de olijven in netten. De dag van persing is een belangrijke dag. Binnen 24 uur worden de olijven geperst. Na de persing weet je hoe de smaak is van je olie en hoeveel liter jouw oogst heeft opgeleverd. Een magisch moment ! Alle olijfolie die je bij Di Lorenzetto koopt is van de nieuwe oogst. Je kunt deze olie na het bottelen nog 18 maanden goed houden.  
Biologisch verantwoord
We verkopen ook de olijfolie van de boeren om ons heen. Alles eerlijk en ambachtelijk geproduceerd en zonder toevoegingen van geur,- kleur en smaakstoffen. Niet biologisch gecertificeerd, maar wél op biologisch verantwoorde manier geteeld. Het is logisch dat je voor deze kwaliteit meer betaalt dan voor een fles uit de supermarkt.

Inspiratie

Wist je dat je met olijfolie de heerlijkste gerechten kunt (af)maken? Van taarten tot dressings, van heerlijke pasta's tot visgerechten. Kies de olie die bij je gerecht past. Fruitig voor fruitige, zoete gerechten en pittig waar het kan. Probeer het zelf!