Kerst 2022, nieuwe olijfbomen en olijfoogst-reizen

Kerst 2022, nieuwe olijfbomen en olijfoogst-reizen

Wij beginnen het nieuwe jaar in ons geliefde Italië. We zijn er terwijl ik dit schrijf. Er is de afgelopen maanden flink wat regen gevallen nadat het de maanden ervoor ongelooflijk droog is geweest. De bomen zien er nog geweldig uit. Gelukkig kunnen ze tegen een stootje.

Ook dit jaar zullen we weer veel tijd doorbrengen in Italië. Op onze plek ontspannen we en genieten we, maar werken we ook aan de olijfbomen in onze olijfgaard. Ondanks dat dit jaargetijde geen buitenwerk van ons vraagt, staat de olijfgaard en de olijfolie ook nu bovenaan onze agenda. Over een paar maanden gaan de nieuwe olijfbomen de grond in. De werkzaamheden hiervoor zijn we nu aan het plannen. Wat moet er gebeuren...? We moeten lijnen uitzetten, gaten graven, bomen planten en het irrigatiesysteem aanleggen. Dat is een flink werkje maar we kijken ernaar uit. Het werken aan alles wat met onze olijfolie te maken heeft, doet ons veel plezier.

Ook alle andere zaken eromheen vragen aandacht. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de website, het aangaan van mooie samenwerkingen en het uitbreiden van onze kennis over olijfolie. Tegelijkertijd willen we iedere bestelling evenveel liefde geven. Groot of klein, dat maakt voor ons niet uit. Het betekent leuk verpakken, een persoonlijke boodschap erbij en zorgvuldig inpakken en verzenden. De afgelopen kerstperiode zat er vol mee; en het was extra druk omdat inmiddels ook veel bedrijven en verenigingen onze olijfolie gevonden hebben. Dat betekende met z'n allen kerstpakketten inpakken. We waren en zijn er blij mee!

Zelfs de kerst 2022 staat bij ons al voor de deur... We staan op 8 en 9 februari namelijk in Houten op de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs. Daar kijken we naar uit! We willen er een toffe stand bouwen en graag onze olijfolie laten proeven aan samenstellers en aanbieders van kerstpakketten en ons verhaal met hen delen.

Tegelijkertijd in dezelfde maand start de vervolgtraining bij de Italiaanse organisatie voor olijfolietesters (ONAOO). Ik ben sinds een jaar lid van het testpanel van het Nederlands Olijfolie Instituut. Ik heb mijn basistraining vorig jaar gedaan om testpanel-lid te kunnen zijn. Ik ga met deze verdiepende training verder om mijn kennis over de kwaliteit van olijfolie op peil te houden. De training start in februari en duurt 2 jaar.

En tenslotte plannen we met een Rotterdams reisbureau samen de olijfoogst-reizen in. Een paar dagen oogsten en genieten maar ook ontspannen en beleven in onze regio. We kregen er zoveel vragen over. Nu maar eens aan de slag ermee. We vroegen Reisbureau Buitenlandsche Zaken ons te helpen. Wij zijn immers van de olijven en zij van de reizen.

Wil jij ook olijven oogsten in oktober, je handen laten wapperen en daarna ontspannen in luxe? Laat het dan even weten aan het reisbureau via info@buitenlandschezaken.nl.  

Kortom, wederom een jaar vol activiteiten met als belangrijkste doel: iedereen laten kennis maken met de smaak en kwaliteit van Di Lorenzetto olijfolie.