Bestel je voor meer dan € 50,00 dan verzenden wij gratis!

I vicini di Lorenzetto

De vraag naar onze olijfolie is inmiddels zo groot dat we besloten uit te breiden. Inmiddels verkopen we ook olijfolie van een select aantal boeren uit de buurt. Uiteraard onder dezelfde kwaliteitsvoorwaarden en in dezelfde samenstelling geproduceerd, speciaal voor ons.

Mauro Saltarelli - Corinaldo

Vlak naast onze olijfgaard bevindt zich de uitgestrekte olijfgaard van Mauro Saltarelli. Mauro is niet alleen de naaste buurman van Di Lorenzetto. Hij is ook onze leermeester geweest in de wondere wereld van olijven en groei. Mauro werkt overdag bij een afvalverwijderingsbedrijf en in de namiddag en avond is hij boer. Vol overgave werkt hij met de meest uiteenlopende landbouwwerktuigen. Mauro woont hier met zijn gezin. Hij heeft een grote olijfgaard met oudere bomen en nieuwe bomen. De oudste bomen zijn 60 jaar oud. De olijven die Mauro heeft zijn de Frantoio, de Leccino en de Pendolino olijf. Om zijn olijfgaard uit te breiden heeft Mauro 9 jaar geleden nieuwe olijfbomen geplant met andere winterbestendige olijven. Naast de bestaande soorten voegde hij hieraan ook de Raggia olijf toe. De olijf voor een extra bite. Nog geen twee jaar geleden plantte hij nieuwe aanwas. De nu nog kleine boompjes van zo'n meter hoog zullen over drie jaar de eerste olijven geven.

Mauro Saltarelli

Familie Fattorini - Roncitelli

In de heuvels van Roncitelli wonen en werken de vier broers Fattorini. De Fattorini familie komt oorspronkelijk uit Corinaldo, een dorp iets verderop waar ook de olijven van Di Lorenzetto vandaan komen. Vader Fattorini en zijn broer werkten ooit in loondienst voor een grote machtige boer in de omgeving maar zo’n 80 jaar geleden kochten ze zelf een boerderij en investeerden daarna in grond. Inmiddels beschikken ze over 500 hectare grond waarop zo’n 3000 olijfbomen staan. De vier zonen van vader en broer hebben het agrarisch bedrijf inmiddels overgenomen. Gezien de omvang van de olijfgaard beginnen ze midden oktober al met oogsten en eindigen ze pas begin december. Ze verbouwen olijven die typisch zijn voor de streek waaronder onder meer Frantoio, Leccino, Carbonella.

Gianluca Fattorini en zijn zoon

Familie Pierpaoli - Ostra Vetere

Giovanni Pierpaoli en zijn familie komen uit Ostra Vetere. Een dorp vlak in de buurt van onze eigen olijfgaard in Corinaldo. De familie bezit een land met 350 olijfbomen dat vader Pierpaoli in de 80-er jaren kocht om er een olijfboomgaard te starten. Vader was een voorloper. Hij plaatste de bomen dichter bij elkaar dan gebruikelijk zodat er meer bomen op zijn land konden staan. Tegenwoordig wordt dit systeem vaak gebruikt. Deze olijfgaard kent drie soorten olijven; de intense raggia, de frantoio en de pendolino, de bestuiver van de dames olijfbomen. Ook deze olijfolie wordt gekenmerkt door de typische zachte fruitige smaak.


Giovanni Pierpaoli met zijn vrouw en dochter

Copyright 2023